Jezelf blijven verbeteren en op zoek gaan naar een betere versie van jezelf is iets wat veel meer mensen zouden doen. Nieuwe dingen leren kan alleen maar een positief effect hebben. Gelukkig zijn er genoeg mensen die dit begrijpen en de discipline kunnen opbrengen om zichzelf iets nieuws te leren.

Er zijn wat dat betreft veel manieren voor zelfstudie en zelfonderwijs. Tegenwoordig kun je middels het internet al veel kanten op die we zo gaan bekijken. Naast het internet en online cursussen zijn er ook nog de zelfstudie boeken.

Zelfstudie boeken in elk onderwerp op elk niveau.

Er zijn over elk onderwerp meer dan genoeg boeken te vinden. Kijk maar tussen de boeken top 100 hoe uiteenlopend de onderwerpen zijn. Of je nu wilt leren piano spelen, viool. Wilt leren koken, opzoek bent naar een management cursus of wilt leren programmeren. Je hebt in elk segment genoeg keuze uit zelfstudie boeken. Dit kan van hoog opgeleid tot elk ander opleidingsniveau, denk aan de ‘voor dummies’ reeks boeken.

Iets nieuws leren via een boek dat jezelf kunt lezen is natuurlijk fantastisch. Het nadeel is dan wel dat je zelf op zoek moet gaan naar het juiste boek. Voor je een of meerdere boeken hebt gevonden die je kunnen helpen bij je doel om iets nieuws te leren. Ben je al wat verder en vergt dit alleen al discipline.

Zelfstudie vergt discipline.

Hoewel je van alles kunt leren op deze manier. Moet je het helemaal alleen doen en is er helemaal geen vorm van coaching die ervoor zorgt dat je gemotiveerd blijft. Wat dat betreft is een thuisstudie ook wel het afstandsonderwijs een beter alternatief voor zelfstudie boeken.

Het principe blijft hetzelfde. Je moet nog steeds zelf lezen en leren. Maar wanneer je een cursus via een van de afstandsonderwijs instellingen volgt. Dan krijg je er opdrachten bij, er worden examens afgenomen, en kun je vragen stellen aan een online leraar. Daarnaast zijn er nog tal van opties die je erbij krijgt waardoor leren veel leuker wordt. Denk aan gratis tablets, en een community waar je met andere studenten kunt communiceren.

Thuisstudie met afstandsonderwijs een beter alternatief.

Wanneer je een thuisstudie kiest, dan krijg je afhankelijk van de studie een pakket met boeken en lesmateriaal thuisbezorgd. Wanneer je voor het leren van een nieuwe taal kiest. Dan kunnen dit ook audioboeken en bestanden zijn die je helpen bij de taal. Zo leer je weer bepaalde uitspraken. En kun je na het afronden van een cursus spaans ook Spaanse boeken lezen.

Waar kun je thuisstudies voor zelfonderwijs vinden?

Er zijn veel aanbieders van afstandsonderwijs. Enkele grote namen die in Nederland en Belgie opleidingen verzorgen zijn NHA en LOI. Maar ook Laudius die zich weer meer richt op de kortere kleinere cursussen, is een goede opleider. In België heb je het centrum voor afstandsonderwijs dat al vele mensen een diploma of certificaat heeft bezorgd.

Afstandsonderwijs kent veel voordelen.

Zelf leren is leuk. je bent namelijk nooit te oud om iets nieuws te leren. Afstandsonderwijs kent veel voordelen. Te veel om hier nu op te noemen. De mogelijkheden zijn eindeloos, om een goede indruk te krijgen van welke opleidingen en studies er mogelijk zijn met afstandsonderwijs kun je bij afstandsonderwijs.nu kijken. Deze website heeft alle cursussen van belangrijke opleiders op hun website vermeld en maakt het zoeken en vergelijken van meerdere studies makkelijk.

Comments are closed.

Post Navigation