Wie kent hem niet? Donald Duck is zonder twijfel de bekendste eend ter wereld. Alle levende generaties kennen deze grappige eend. Niet zo gek dat er van Donald veel te vinden is, je kunt hem in tekenfilms zien schitteren, en is er tal van speelgoed te vinden van dit Disney figuur.

Donald is in Nederland het bekendst met zijn eigen weekblad de, ja en hoe kan het ook anders ‘Donald Duck’. Dit strip tijdschrift bestaat in Nederland al sinds 1952 en hebben inmiddel vele generaties mogen genieten van de wekelijkse stripverhalen van Donald en zijn vrienden en andere Disney karakters zoals Goofy, Kwik, Kwek & Kwak. Maar ook Dagobert Duck en Guus Geluk hebben een prominente rol in dit weekblad.

Donald heeft wereldwijd miljoenen al dan niet miljarden mensen mogen blij maken met zijn wekelijkse avonturen. Donald is dus een vriend voor jong en oud.

Donald helpt bij het lezen.

Donald is zo beroemd dat zijn weekblad inmiddels een maatschappelijk verantwoorde functie heeft gekregen. Het is voor veel ouders het ideale hulpmiddel om hun kinderen te helpen met het leren lezen.

Op de basisschool moeten kinderen vanaf groep 3 leren lezen. Vanaf groep 4 moeten ze zelfs leren schrijven. De druk is dus hoog en hoe slim je kind ook is, iets leren gaat het makkelijkst wanneer je het ook leuk vindt.

Hoewel er allerlei soorten jeugdboeken zijn. En voor elke groep er verschillende niveaus zijn. Kan het zijn dat je kind moeite heeft met lezen. Dit kan natuurlijk de interesse zijn, maar dit heeft voornamelijk te maken met meerdere combinaties.

Leeskilometers maken wordt met Donald Duck een stuk makkelijker.

Om te leren lezen is het belangrijk om leeskilometers te maken. Door het gewoon te doen, leer je lezen. Je leert immers de basis (de letters, basiswoorden en klanken) op school. Daarna zul je dit in de praktijk moeten gaan brengen en zelf de tekst in allerlei boeken gaan ontrafelen.

Hoewel de meeste kinderboeken hun best hebben gedaan om voor een bepaalde leeftijd te schrijven. Kan het gebrek aan plaatjes of te kleine letters ervoor zorgen dat een kinderboek toch niet in goede aarde valt bij de meeste kinderen.

Daarom worden er vanuit scholen altijd bepaalde boeken aangeraden. Zoals onze kinderboeken top 10. Deze moet je kind ook nog maar leuk vinden. Er zijn dus tal van redenen waarom je kind niet graag leest of er moeite mee heeft.

Hier komt een abonnement op de Donald Duck goed van pas, want welk kind vindt het niet leuk om de Donald Duck te lezen? Elke week een nieuw stripavontuur door de brievenbus alleen al is alsof je elke week weer een ontzettend leuk cadeau krijgt.

En geloof me jij als ouder ervaart exact hetzelfde gevoel. Kinderen lezen graag de Donald Duck, doen met veel plezier de spelletjes die erin staan en lezen alle andere verhalen. Zonder dat ze het doorhebben en zonder de maatschappelijke druk en die van school, leert je kind lezen en maakt het veel leeskilometers.

Positieve bijdrage aan de ontwikkeling van je kind.

Als je inziet hoe goed een abonnement op de Donald Duck kan bijdragen aan de ontwikkeling van je kind. Dan zijn de kosten voor een jaar of half jaar abonnement te verwaarlozen. We hebben het hier immers over de ontwikkeling van je kind en het plezier dat het beleeft aan lezen.

Elke week de Donald Duck op je deurmat.

Een jaarabonnement op het weekblad begint standaard (zonder kortingen) bij € 13,15 per maand. Er zijn aanbiedingen vanuit Donald Duck zelf waarbij je bijvoorbeeld de eerste 4 maanden een veel lagere maandprijs betaald en of extra items krijgt zoals de Donald Duck pockets en Donald Duck Extra.

Een jaarabonnement op het Donald Duck weekblad kost via de webshop van Donald zelf met aanbieding € 133,-. Het is niet zo gek dat veel mensen dit veel geld vinden en twijfelen.

Eerst proberen met een proefabonnement?

Daarom kun je het beste eerst gebruik maken van een proefabonnement. Die biedt Donald zelf niet aan in hun webshop, maar kan je deze via andere websites vinden. Hier vind je bij proefabonnementkrant.com een aantal goede deals op de Donald Duck.

Zo kun je vrijblijvend kennismaken met het weekblad. Voor je een jaar abonnement aangaat waarbij je wel weer vele extra’s krijgt. Kun je met een proefabonnement er achter komen of je kind het leuk vind om de Donald Duck te ontvangen. Natuurlijk kun je om dit te testen ook een of twee keer het weekblad in een winkel kopen. Maar dan mis je wel het magische element van de Donald Duck die elke week op je mat valt.

Mocht je interesse hebben in aanbiedingen waarbij je de Donald Duck Extra krijgt en of de hele Mik Mak kijk dan ook op de website via de geplaatste link. Hier staan verschillende aanbiedingen.

Sowieso krijgen abonnees veel meer voordelen dan niet abonnees (mensen die het weekblad in de winkel kopen) Je hebt ook gratis toegang tot de digitale versie van het weekblad. Je betaald minder dan in de winkel, en je ontvangt het blad als abonnee als eerste. Daarnaast geeft Donald je nog eens 4 extra specials.

Kortom meer dan voldoende redenen om een abonnement op de Donald Duck te nemen. Aarzel dus niet als het gaat om de leeskilometers en het leren lezen van je kinderen. Neem een abonnement op het weekblad van de bekendste en grappigste eend van de wereld.

Comments are closed.

Post Navigation