Als je een kat als huisdier wilt, dan zijn er verschillende mogelijkheden waar je een kat vandaan kunt halen. Over het algemeen kiezen kattenbaasje in spe voor een asielkat, een kat via Marktplaats of een kat van een fokker. Dit hangt uiteraard af van jouw specifieke wensen.

Wil je een raskat? Dan is het raadzaam om deze bij een officiële fokker te kopen. Heb je geen voorkeur voor een bepaald soort kat, dan kun je naar een asiel in de buurt gaan. Op Marktplaats worden vele katten aangeboden, dus ook hier kun je een kat vandaan halen.

Kat-als-huisdier

Kat uit het asiel halen

In Nederland zijn veel dierenasiels die onder andere katten opvangen. De katten die in het asiel zitten zijn op straat gevonden of ze zijn afgestaan door hun vorige baasjes. Alle katten die in het asiel zitten, willen heel graag weer naar een huiselijke omgeving toe.

Als je een kat uit het asiel haalt, krijg je een kat waarvan de gezondheid is beoordeeld en in de meeste gevallen zijn deze katten ook al gechipt en geneutraliseerd (alleen bij kittens wordt dit nog niet gedaan in verband met de leeftijd).

In asiels worden alle soorten katten binnengebracht en variëren de leeftijden van jong tot oud. Als je langsgaat bij een asiel word je geïnformeerd over de aanwezige katten en hoor je welke kat het beste bij jouw situatie past.

Kat kopen via Marktplaats

Op Marktplaats en andere websites worden veel dieren aangeboden. Als je de advertenties bekijkt, zie je veel katten die een nieuw huis zoeken. Soms wordt er (veel) geld gevraagd voor een kat. In dat geval is het verstandig om na te gaan of de prijs die gevraagd wordt reëel is.

Katten zonder stamboom die via internet worden aangeboden, worden ook regelmatig gratis aangeboden. De kat moet dan bijvoorbeeld weg in verband met een allergie van iemand in het huishouden. Het gaat de huidige eigenaar erom dat de kat goed terechtkomt.

Over de gezondheid van de kat kunnen de huidige baasjes je inlichten, maar je weet uiteraard niet zeker of de kat daadwerkelijk gezond is. Als je een kat via internet aanschaft, is het raadzaam om op korte termijn langs jouw eigen dierenarts te gaan voor een algemene gezondheidscontrole. Zo weet je zeker dat je kat een goede start kan maken bij jou thuis.

Kat kopen bij de fokker

Indien je graag een kat met een stamboom wilt hebben, dan is het verstandig om naar een fokker te gaan. Let hierbij goed op of het om een officiële fokker gaat! De fokker kan je veel vertellen over het soort kat en de nodige verzorging. Een raskat kost in aanschaf vaak veel meer dan een ‘gewone’ kat, dus hier dien je rekening mee te houden.

Waar je je kat ook vandaan haalt, zorg er in elk geval voor dat je je goed voorbereidt. Lees alvast wat informatie over katten, over eten en drinken, de verzorging en kattenspeelgoed.

Comments are closed.

Post Navigation