Katten zijn geweldige huisdieren. Sterker nog, ze kunnen een grote bijdrage leveren aan het welzijn van de mens. Ja, echt waar. Dat is inmiddels al vele malen onderzocht. Wist je bijvoorbeeld dat kattenbaasjes 30% minder kans hebben op het krijgen van een hartaanval? Houd dat maar voor ogen als je kat weer eens met zijn nagels in de gordijnen hangt. Want eigenlijk kun je toch niet zonder hem. En je doet er natuurlijk alles aan om hem gezond te houden. Met het juiste kattenvoer natuurlijk. Want het is een feit: een gezonde kat geeft jou heel veel plezier.

Katten: goed voor de gezondheid

Naast dat je minder kans hebt op een hartaanval, zijn er nog andere gezondheidsvoordelen die een kat je kan opleveren. Laten we eens beginnen met het spinnen van een kat. Dat is natuurlijk gezellig om ge horen want dan weet je dat het beestje hey naar zijn zin heeft. Maar dat gespin is dus ook goed voor jou! Het spinnen van een kat brengt jouw stressniveau naar beneden. Nou ja, misschien wist je dat al als echte kattenliefhebber. En de vibraties van het spinnen schijnen ook goed te zijn ter voorkoming van allerlei ziektes. Katten zijn ook heel erg grappig. Ze maken de gekste capriolen. Uit onderzoek is gebleken dat als je twintig minuten naar een kattenfilmpje kijkt het stresshormoon cortisol flink verlaagt. En het verbetert ook het korte termijn geheugen. En dan heb je het nog niet gehad over de effecten van het lachen zelf. Maar ja, waarom zou je naar een filmpje kijken als je ook een echte kat kan hebben. Want die helpen ook nog eens tegen eenzaamheid. Op de één of andere manier voelen ze het aan als je een rot dag hebt en ze doen hun best je te troosten.

Kattenvoer: het beste voor je maatje

Geen wonder dus dat er heel veel mensen zijn die gek zijn op katten. Sommige mensen erkennen zelfs een kattenobsessie te hebben. Nou, dat zal vast niet zo schadelijk zijn voor de gezondheid. Alle kattenbezitters doen er natuurlijk alles aan om hun beestje zo gezond mogelijk te houden.  Uitgebalanceerd kattenvoer helpt daar natuurlijk zeker bij. Daar is inmiddels een zeer ruime keuze in dus je kunt goed uitzoeken wat het beste bij jouw kat past. Kattenvoer wordt zorgvuldig gemaakt en bezit de juiste energie- en bouwstoffen voor het lichaam van de kat. Zo kan hij zich energiek en liefdevol weiden aan zijn belangrijkste taak: een goede kat voor jou zijn!

Comments are closed.

Post Navigation