De meeste aanbieders van roosters hebben een grote collectie met roosters. Er zijn namelijk roosters voor veel verschillende toepassingen te verzinnen. Veel mensen denken bijvoorbeeld aan het veerooster of het wildrooster, maar er zijn nog vele andere soorten roosters te vinden. Er zijn rooster van staal, roestvrij staal en aluminium. Ook zijn er roosters die van hout worden gemaakt. Dit zijn convectorroosters die bij een schuifpui of raam worden gebruikt.

Andere roosters die je kunt kopen zijn tuinroosters, hondenroosters, looproosters of zwembadroosters. Ieder rooster heeft zijn eigen functie. Bij een convectorrooster kan het gaan om ventilatie, maar bij een veerooster of een wildrooster zal men deze gebruiken om dieren binnen hun eigenlijk leefomgeving te houden. Een tuinrooster kan dienen voor de sier.

Roosters in diverse kleuren

Een rooster kun je verkrijgen in allerlei verschillende kleuren. Bij een fabrikant van roosters kun je er voor kiezen om een uitvoering te verkrijgen in een kleur met de RAL kleur die jij wenst. Een rooster is dus vaak ook maatwerk. Hoewel er vele standaard roosters worden aangeboden. Dit zul je ook terugzien in de prijs. Een standaard rooster zal een stuk goedkoper zijn, dan wanneer je deze op maat moet laten maken. De meeste aanbieders hebben zo’n standaard rooster gewoon op voorraad en kunnen deze direct leveren. Een rooster op maar, met de juiste coating, zal nog moeten worden ontworpen en gefabriceerd. Dat kost extra tijd en dus ook extra geld. Naast het maken van roosters vervaardigen dit soort bedrijf ook andere zaken zoals bijvoorbeeld trapliften.

Comments are closed.

Post Navigation