In dit artikel wordt uitgelegd hoe je in jouw vrije tijd online geld kan verdienen met het maken van een website en gebruik te maken van affiliate marketing. In dit artikel geven we een paar handige stappen voor het starten van zo’n website.

 

Niche

Het is eerst belangrijk om een passende niche te kiezen waar nog niet veel concurrentie ligt. Kies een onderwerp dat jou aanspreekt en bekijk of je genoeg beschikt over informatie in de niche waar je over zou kunnen spreken.

 

Domein

Koop een passende domeinnaam dat goed past bij de gekozen niche. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mogelijk zoekwoord. Waarmee jij gevonden wilt worden, meer hierover volgt.

 

Website opzetten

Kies een manier om een website te maken, ga je het zelf doen? Maak je gebruik van een CMS als WordPress? Of huur je een professional in?

 

Content

Natuurlijk moet er ook wat content op staan en hier begint het interessant te worden. Eerst ga je zoeken op wat voor woorden jij straks in Google wilt gevonden worden. Het produceren van content is niet heel moeilijk maar je moet de juiste content produceren waarmee jij straks gevonden wordt.

Denk aan de zoekwoorden met het schrijven van teksten, bij het maken van pagina’s en blijf deze content ook up-to-date houden met bijvoorbeeld een blog.

 

Hoe haal je mensen op jouw site?

Daarmee komen we gelijk op een volgende, je zal niet meteen op nummer één in Google komen, maar toch wil je dat er al mensen op jouw website komen kijken. Bedenk hoe je dat gaat doen, misschien vinden de bezoekers het blog erg interessant. Ook kun je denken aan advertenties via bijvoorbeeld Facebook en Google, hiermee kun je alvast mensen op jouw website trekken.

 

Als laatst moet je bedenken waarmee je geld wilt en gaat verdienen. Affiliate marketing betekent dat je producten of diensten van andere bedrijven promoot op jouw website. Wanneer bezoekers deze producten via jouw gekocht hebben, ontvang jij een klein percentage tussen de 1 en de 10% van de aankoop.

Comments are closed.

Post Navigation