Een walkietalkie (portofoon) is makkelijk gezegd eigenlijk een manier om op afstand met elkaar te communiceren. Ze worden tegenwoordig veel gebruikt en vooral bij de leger en politie, zo kunnen ze makkelijk communiceren met elkaar zonder misverstanden. Het wordt vaak gebruikt bij hulpdienste, wanneer je de knop indrukt om te praten hoort de tegenpartij het gelijk en zo kan je communiceren met elkaar. De portofoon ontstond eigenlijk in de tijd wanneer de radio uitkwam, toen wou men een kleiner middel hebben om te communiceren. De allereerste draagbare radiozender werd gebouwd door de Canadees Donald Hings. En in loop van tijd kwam steeds kleinere en veel betere communicatiemiddelen en dat heet tegenwoordig een walkie talkie (portofoon).

 

Waar wordt de Walkie Talkie voor gebruikt?

De walkie talkie wordt voornamelijk bij professionele hulpdiensten gebruikt zoals het leger, de politie, de brandweer, de ambulancediensten en natuurlijk de reddingsbrigades. Het reden hiervoor is eigenlijk simpel, je kan veel beter communiceren met elkaar en de hulpdiensten moeten gewoon zo goed en snel mogelijk kunnen communiceren met elkaar. Met de telefoon zou het niet kunnen want het is te langzaam, en daarom zijn de walkie talkies de aller beste middelen voor de belangrijke hulpdiensten. Daarom probeert men ook de betere en nauwkeurigere walkie talkie te ontwerpen als een hulp en communiceer middel voor onze hulpdiensten. Professionele walkie talkie kopen? Bekijk het aanbod op https://www.walkietalkie.nl/.

 

Van toen tot nu

Vroeger waren de walkie talkies erg groot en moeilijk mee te nemen. Er zat een grote accu en antenne eraan. En tegenwoordig is het erg klein de accu zijn ook veel kleiner maar veel sterker geworden, de antenne is ook kleiner en zoals de accu ook veel en veel sterker geworden. De techniek en de ontwikkel is zo vooruit gegaan dat alles verbeterd wordt, de walkie talkie is een van de producten natuurlijk als je het vergelijkt van vroeger naar nu.

 

 

Comments are closed.

Post Navigation