Wat is een loep of vergrootglas?

De beide namen betekenen hetzelfde, hoewel “vergrootglas” meer verteld wat het is. Het is namelijk een voorwerp met of zonder staaf en (daarop) een halfbolle of dubbelbolle lens erop. Je gebruikt het instrument om iets naderbij te kunnen bekijken. Zo is het heel handig voor het gebruik bij precisiewerk of voor mensen die slechtziend zijn en toch iets willen doen of lezen.

 

Waar op letten?

Je wil een vergrootglas kopen, waar let je op? In de eerste instantie is het belangrijk te weten waarvoor je het wil gebruiken. Er zijn namelijk veel verschillende en allemaal met een andere functie. Ook is het belangrijk te weten welke voor welke vergroting je wilt kiezen. Namelijk niet alle sterktes zijn geschikt voor eender welk gebruik.

 

De verschillende soorten

1.leesloep

Dit is een vergrootglas, met meestal een handvat, dat gebruikt word bij het lezen of het werken met kleine onderdeeltjes. Vaak vind je het ook in verschillende modellen en prijzen. Deze zal een vergroting hebben van x3 tot x4. Vaak zijn het mensen die minder goed zicht hebben die dit soort vergrootglas gaan gebruiken voor hun activiteiten.

 

2.vergrootglas met licht

Een vergrootglas met loeplamp word vaak gebruikt als men iets in het donker moet doen of als er bepaalde schemering is. Vaak word het licht geproduceerd op basis van een batterijenstation of aan de hand van een netstroom-adapter. Een loep met led verlichting die zorgt voor een heldere kijk. De vergroting ervan bevind zich voornamelijk tussen de x2 à x3.

 

Vergrootglas kopen waar?

Vergrootglazen zal je rapper vinden op webshop dan in gewone boekenwinkels. Bij verrekijkergigant vind je een heel ruim assortiment aan vergrootglazen, in alle modellen en verschillende prijsklassen. En als u een bestelling plaats voor 15.00u, dan ontvangt u deze de dag erna al bij u thuis. Als dat geen service is !

Comments are closed.

Post Navigation