Doet jouw bedrijf ook aan veel aanbestedingen? Dan kan het nuttig zijn om deze aanbestedingen aan banden te leggen en procedures op te stellen voor deze processen in de bedrijfsvoering. Maar wat wellicht wel lastig is: waar begin je? Er zijn allerlei soorten aanbestedingen zoals elektronisch aanbesteden, maar ook een onderhandse aanbesteding komt natuurlijk nog best wel veel voor.

Zeker wanneer je bedrijf veel aanbestedingen doet, kan het verstandig zijn om hiervoor een aanbestedingstool te gaan gebruiken, zoals bijvoorbeeld E-tender. Een aanbestedingstool stelt je in staat om efficiënter maar ook effectiever te werken en je aanbestedingen veel geordender uit te kunnen voeren en te verwerken voor je boekhouding. Uiteindelijk maakt een aanbestedingstool het proces van aanbesteden makkelijker voor iedereen. Tijdens dit proces wordt namelijk ook duidelijk en eenduidig op papier gezet hoe de processen dienen te verlopen en dat is ook handig wanneer de taak bijvoorbeeld overgenomen wordt door een andere medewerker. Die kan in zo’n geval namelijk direct weer verder met het proces, zonder dat dit vertraging oploopt of ineens totaal anders zal verlopen.

Bij het inschakelen van een dergelijke aanbestedingstool ben je er bovendien ook van verzekerd dat je aanbestedingen volgens het boekje gebeuren. De wet, nationaal maar ook internationaal, wordt meegenomen maar ook de regels uit het eigen bedrijf worden in acht genomen en verwerkt in de nieuwe procedures. Ook dit komt natuurlijk allemaal op papier te staan, wat handig is wanneer dit weerlegd moet worden, bijvoorbeeld bij de belastingaangifte of bij een audit. De meeste aanbestedingstools komen bovendien met een handig communicatieplatform, waarin men eenvoudig met elkaar over gerelateerde onderwerpen kan communiceren. Het draait eigenlijk vooral om alle neuzen dezelfde kant op, uniformiteit in de bedrijfsprocessen. Hier heeft uiteindelijk iedereen baat bij en de aanbestedingen zullen eenvoudiger en succesvoller verlopen. Zo zijn je zaken steeds sneller en eenvoudiger geregeld.

Comments are closed.

Post Navigation