Er zijn verschillende medicijnen die je kunt gebruiken om je te helpen met je slapeloosheid. Lorazepam is een van ze. Maar Lorazepam kan veel meer dan alleen te helpen met slapen. Het is ook ideaal wanneer men last heeft van paniekstoornissen, angstgevoelens, gespannenheid en onrust. Verder kan het ook in meer serieuzere gevallen goed van pas komen, bijvoorbeeld bij misselijkheid door chemokuren, om de ontwenningsverschijnselen van alcoholontwenning te verminderen en bij epilepsie.

Gebruik ervan hangt af van je kwaal. Als je het alleen gebruikt bij slapeloosheid, dan is het beter om het af en toe te gebruiken. Liever niet langer dan 3 dagen. Gebruik je het bijvoorbeeld bij gespannenheid, dan kun je het wel langer gebruiken, maar niet langer dan 2 maanden achter elkaar. Je loopt namelijk de risico om verslaafd te raken eraan wanneer het te vaak gebruikt wordt. Gebruik je het toch langer? Dan is het beter om jouw gebruik af te bouwen en niet meteen helemaal te stoppen.

Het is best een sterk medicijn vergeleken met andere slaapmiddelen. Je zult het effect binnen 1 uur merken en dat houdt 8 tot 12 uur aan. De kans is groot dat je het effect ervan de volgende dag nog zult voelen. Het wordt je dus afgeraden om de volgende dag achter het stuur te klimmen aangezien je je nog suf zult voelen en je reactievermogen niet zal zijn wat het wezen moet.

Daarnaast kun je ook last krijgen van bijwerkingen zoals slappe spieren, verminderde coƶrdinatie en geheugenproblemen. Als dat het geval is, dan is het misschien beter om over te stappen naar een ander medicijn.

Om Lorazepam te kunnen verkrijgen hoef je niet helemaal naar je apotheek toe te stappen. Je kunt het gemakkelijk online bestellen en meteen meerdere dozen kopen. Zo weet je dat je genoeg bij de hand zult hebben voor de toekomst.

Comments are closed.

Post Navigation