Echt ambacht, dat is waar we van houden toch? Vroeger waren er eigenlijk alleen maar ambacht beroepen. Een bakker, was echt een bakker en had dat ook weer geleerd van zijn vader. Een slager was een echte slager en had dat ook geleerd van zijn vader. Ambacht was vroeger heel normaal, dat is hoe de dingen liepen. De markt was toen ook veel meer in segmenten ingericht. De bakker verkocht brood en de slager verkocht vlees. Tegenwoordig is dit heel anders. Tegenwoordig is er de supermarkt. Een plek waar je vlees, brood, zuivel, groenten en ga zo maar door kunt kopen. Vanaf de tijd dat de markt ging automatiseren en er steeds meer technieken bij kwamen kijken werd ambacht verledentijd. Mensen vonden het prachtig dat alles veel sneller ging en dat de producten nu allemaal op één plek beschikbaar waren. Of er nu echte bakkers of fabrieken achter het brood zaten maakte niet meer uit.

Tegenwoordig wordt ambacht weer enorm gewaardeerd. Er ontstaan steeds meer kleine bedrijfjes die het ambacht terug willen brengen. Een echt ambacht wat nog steeds bestaat is bijvoorbeeld een rietdekkersbedrijf. Rietdekken wordt al enorm lang gedaan. Vroeger was het de goedkoopste manier van het bedekken van een dak. Tegenwoordig worden alle huizen standaard bedekt met pannen. Maar het de rietendaken komen terug! Mensen gaan het landelijke ambachtelijk gevoel weer waarderen. Er worden nu nieuwe huizen gebouwd met daarop een rietendak, mensen vinden het prachtig. Daarnaast worden oude boerderijen verbouwd en opnieuw bedekt met een rietendak. Het echte ambacht is dus nog niet verdwenen, het komt juist weer terug.

Houd u ook zo van dat landelijke gevoel? Dan zou ik u aanraden om een rietdekker in te schakelen en samen te kijken naar de mogelijkheden. Riet is weer helemaal ‘in’ en ook uw huis kan dat landelijke gevoel krijgen!

Comments are closed.

Post Navigation