Het verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer

De meeste mensen denken dat een coatingvloer en een gietvloer precies hetzelfde zijn. Maar dat is niet helemaal waar. Deze 2 woorden – coatingvloer en gietvloer – worden namelijk dikwijls door elkaar heen gehaald. In dit artikel wil ik u meer gaan vertellen over het verschil tussen een coatingvloer en gietvloer. Dit artikel kan zeker interessant zijn als je nog twijfelt tussen een giet- of een coatingvloer.

voordelen van een coatingvloer

Het grootste pluspunt van een coatingvloer is dat het er zeer strak uit ziet. Daarnaast geeft het een stukje extra bescherming. Door een coatingvloer beschik je over een bijzondere en unieke uitstraling, omdat de structuur door de coating zichtbaar blijft. Om het verschil met eigen ogen te aanschouwen raad ik je aan om bijvoorbeeld een showroom te bezoeken. Die zijn er genoeg en bij de meeste van deze bedrijven kun je op afspraak langskomen en kijken.

De toplaag van een coatingvloer is dunner

Op het eerste oog zie je mogelijk weinig verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer. Een coatingvloer heeft dezelfde voordelen als een gietvloer. Zo is het eenvoudig te onderhouden, kun je het makkelijk schoonmaken en heeft het een moderne en strakke uitstraling. Het grote verschil is dat de bovenlaag van een coatingvloer een stuk dunner is dan die van een gietvloer. De laag van een vloercoating is vaak niet dikker dan 1 mm. Daarnaast is het in principe ook mogelijk om een vloercoating aan te brengen op de gietvloer.

Prijs

Een coatingvloer kost een stuk minder dan een gietvloer. Dit komt doordat het materiaal wat gebruikt wordt, veel minder is dan bij een gietvloer. Ook zit er minder werk in het aanleggen van een coatingvloer dan bij een gietvloer. Aan de andere kant is de slijtvastheid en duurzaamheid van beide vloeren verschillend; de gietvloer zal een veel langere levensduur hebben in vergelijking met een vloercoating. Deze dient doorgaans na enkele jaren weer gelegd worden.
Voor meer info kijk op:
https://www.kornuyt.nl/vloeren/coatingvloer/
Een goed alternatief kan zijn een vloeistofdichte vloer:
https://www.kornuyt.nl/vloeren/vloeistofdichte-vloeren/

Comments are closed.

Post Navigation