Recent is er een klein onderzoek gedaan onder consumenten waarbij het gebruik van de mobiele telefoon centraal heeft gestaan. In de huidige maatschappij kunnen we niet meer zonder mobiele telefoon en dan levert een onderzoek naar het gebruik van de mobiele telefoon feitelijke informatie op waar we wat aan hebben. Uit het onderzoek is gebleken dat het mannelijke geslacht vaker het datalimiet overschrijd en dat hoogopgeleiden eerder voor een smartphone kiezen dan laagopgeleiden. Bij het gebruik van een mobiele telefoon is een provider een belangrijke speler en uit het onderzoek is gebleken dat Simyo als beste provider uit de bus komt. De provider wordt aangeprezen wegens netwerkbetrouwbaarheid en de goede service.

Jongeren kiezen voor telefoon + abonnement, ouder voor prepaidkaarten

Het gros van alle deelnemers van het onderzoek hebben aangegeven dat ze een mobiele telefoon in combinatie met een abonnement in het bezit hebben. Ruim 30 procent van alle ondervraagden heeft aangegeven dat ze in het bezit zijn van een sim only. In het onderzoek is naar voren gekomen dat jongeren eerder kiezen voor een toestel inclusief abonnement en dat ouderen al snel kiezen voor een prepaid toestel. Jongeren sluiten veel al een abonnement af met een looptijd van twee jaar. Dit omdat de bijbetaling van de mobiele telefoon dan het laagst is. Slechts een paar procent van alle ondervraagden hebben de mobiele telefoon verzekerd. De voornaamste reden die genoemd wordt om geen verzekering af te sluiten is: dat een smartphone verzekering te duur is. Het gemiddelde maand bedrag voor een mobiele telefoon abonnement ligt op ongeveer 20 euro.

In de toekomst is overstappen naar een sim only wenselijk

De meeste jongeren kiezen voor een toestel inclusief mobiel telefoon abonnement omdat ze een nieuwe mobiele telefoon willen waarmee ze kunnen pronken. Bij de vraag of ze zouden willen besparen op de maandelijkse kosten van het abonnement werd aangegeven dat dit ze dit wel in de toekomst zouden willen doen. Meer dan de helft overweegt om in de toekomst over te stappen naar een sim only aanbieder, want dan dalen de maandelijkse kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon aanzienlijk. Het overstappen naar een sim only abonnement wordt gezien als de mogelijkheid om in de toekomst kosten te besparen, sim only wordt boven een prepaid simkaart gezet.

Data verbruik stijgt in Nederland

Door het toenemende aantal smartphones in Nederland en ook onder de ondervraagden is het datagebruik aanzienlijk gestegen. Maandelijks wordt er ongeveer 500 MB aan data gebruikt. De meerderheid houd bijna dagelijks in de gaten of ze niet hun datalimiet hebben verbruikt. Het blijkt dat het mannelijke geslacht vaker het datalimiet vroegtijdig verbruikt heeft dan het vrouwelijke geslacht. Sinds de komst van de smartphone is het datagebruik in Nederland explosief gestegen en de aankomende jaren zal dit alleen maar verder stijgen door de komst van de nieuwe netwerken waarbij gebruik gemaakt kan worden van supersnel mobiel internet.

Simyo de beste provider van Nederland

Aan de ondervraagden is gevraagd hoe tevreden ze waren over de huidige provider. Het merendeel geeft aan uitermate tevreden te zijn en dat ze nauwelijks problemen hebben met de provider. Zijn er problemen dan worden deze snel opgelost, al worden sommige problemen ook niet opgelost. De meeste ondervraagden zitten bij T-Mobile maar de beste provider is de sim only aanbieder Simyo. De provider krijgt gemiddeld een 8,2 van de ondervraagden. Mensen die hebben aangegeven in de toekomst een sim only abonnement willen gaan afsluiten zien Simyo of Telfort als de ideale provider voor een sim only.

Comments are closed.

Post Navigation