Eindelijk! Na wat dagen zon is iedereen klaar voor de lente. En wat is onvermijdelijk in deze periode? Klussen… Klussen in huis, klussen in de tuin en klussen die je eigenlijk liever niet doet. Als online klusplatform staan wij dagelijks in contact met klanten die liever klussen uit laten voeren door professionals. Heel logisch! Om jullie een indruk te geven, hebben wij een top-5 samengesteld van klussen die je deze lente echt uit moet (laten) voeren:

  1. Een buitenkraan plaatsen. In de lente is het natuurlijk heel fijn als je je mooie grasmat kan blijven sproeien. Met een buitenkraan kan je dit heel makkelijk doen. Het enige dat moet gebeuren is hem opendraaien en je kan lekker sproeien. Voor een loodgieter is het plaatsen van een buitenkraan een koud kunstje. Hij boort een gat in de buurt van je leiding en zorgt voor een tussenstuk dat naar buiten gaat. Buiten hoef je alleen maar een slang aan te sluiten, en je gras blijft deze lente mooi groen.
  2. Overkapping maken. Zoals iedereen weet, kan de lente in Nederland nog al onheilspellend zijn. Echter kan je, als je een mooie overkapping hebt, altijd buiten zitten. Een goedgeplaatste overkapping zorgt voor warmte en houdt je droog als het gaat regenen. Loungen was nog nooit zo ‘veilig’ in Nederland.
  3. Gras zaaien. Is jouw grasmat toe aan wat hulp, dan kan zaaien al genoeg zijn. Nadat je het onkruid hebt verwijdert kan het gras gezaaid worden. En de beste tijd hiervoor komt er aan! Wij raden aan om te zaaien tussen april en mei, in deze periode ontkiemt het gras het beste.
  4. Een terras aanleggen. Geen zin meer in het bijhouden van je gras? Of is het inmiddels meer een modderpoel geworden? Geen paniek. Met wat hulp kan er van je slagveld een mooi terras gemaakt worden. Niks is lekkerder dan op een lounge-set neer te ploffen na een lange dag werken, en met een mooi terras zou dit zomaar het beeld van jouw warme maanden kunnen zijn.
  5. Dakpannen vervangen. Is de winter hard geweest voor jouw dak(pannen)? Dan is dit het moment om alles weer op orde te laten maken. De dakwerkers klimmen graag het dak op, en kunnen al je problemen verhelpen. Dit voorkomt lekkages als het weer slechter wordt.

Het mooie van een top-5 is dat hij voor iedereen anders is. Wij hopen die van jou ook! Laat vooral weten wat jij als eerste gaat doen als de zon gaat schijnen! En zoek je nog een goede hovenier of klusjesman, dan vind je die bij Zoofy.

Comments are closed.

Post Navigation