Gezond eten betekend ook de consumptie van hoogwaardige eiwitten, koolhydraten, hart-gezonde vetten, vitaminen, mineralen en water in het voedsel dat je eet. Dat terwijl je bewerkte voedingsmiddelen, verzadigde vetten en alcohol minimaliseert. Het eten op deze manier helpt je dagelijkse functies van je lichaam behouden, bevordert een optimaal lichaamsgewicht en kan helpen bij de preventie van ziekten. Ben je op zoek naar een echte soep met alle heerlijke en gezonde ingrediënten dan is deze ultieme rundvlees soep het antwoord. Voor de bouillon, gebruik ik 2 1/2 liter water en 6 theelepels rundvlees als basis, probeer met overgebleven stoofvlees.

Ingrediënten

1 eetlepel plantaardige olie
1 1/2 kopjes gesnipperde ui
1 kop gehakte selderij
1 kop gehakte wortelen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
10 kopjes bouillon
1 kop gerst
laurierblad ¾
verse tijm 3 takjes,
1/2 kop rode wijn
2 kopjes blokjes aardappelen
2 kopjes in blokjes gesneden rundvlees gekookt
1 theelepel bruinen saus (optioneel)
1 1/2 kopjes gehakte kool
zout en peper naar smaak

Bereiding:

In een grote pan op matig vuur, combineer de olie, ui, selder, wortelen en knoflook. Bak gedurende 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg de bouillon, gerst, laurierblad en tijm toe en laat sudderen tot gerst zacht is, maar niet papperig. Voeg de wijn, aardappelen en rundvlees toe.

Voeg de bruinen en kruiden saus toe en laat sudderen voor nog eens 15 minuten en voeg de kool toe. Laat nog eens 15 minuten sudderen, of tot alle groenten gaar zijn. Zout en peper naar smaak.

Ingezonden door: Yesrecepten.nl

Comments are closed.

Post Navigation