In elke industrie wordt er gewerkt met apparaten. Om deze apparaten te verbinden zijn kabels essentieel. Het aansluiten van kabels aan apparaten lijkt eenvoudig, maar het assembleren van kabels vergt specialistische kennis en ervaring. Er zitten namelijk grote verschillen in de kabels en connectoren die gebruikt kunnen worden om de verbinding tot stand te brengen. Ook kan er onderscheid worden gemaakt in de kwaliteit en de expertise van merken. Alleen de juiste kabels en connectoren zorgen voor een optimale verbinding. In dit artikel worden kabelverbindingen in de entertainmentindustrie uitgelicht.

Kabelverbindingen optimaliseren

De entertainmentindustrie draait op kabelverbindingen. Muziekmaatschappijen, uitgevers van games en uitgevers en distributeurs van film zijn dan ook gebaat bij optimale kabelverbindingen. Optimaal wil zeggen dat de kans op storingen erg klein is, dat de kabels een lange levensduur hebben en dat performance en gebruiksgemak hoog zijn. Om de verbindingen tussen kabel en apparaat te optimaliseren is kennis van de industrie nodig. Door uitgebreid onderzoek komen fabrikanten en distributeurs tot innovatieve kabeloplossingen, voor de beste kabelverbinding. Deze innovatieve oplossingen worden vaak ontwikkeld voor een specifiek bedrijf, maar kunnen veelal industriebreed worden toegepast.

Neutrik kabels en connectoren

De specialist op het gebied van kabels en connectoren in de entertainmentindustrie is Neutrik. Deze toonaangevende Duitse leverancier ontwerpt, ontwikkelt en levert professionele onderdelen voor kabelverbindingen in de entertainmentindustrie. Neutrik is sinds 2005 vooral bekend om de opticalCON productlijn, welke garant staat voor een veilige, robuuste en stofvrije verbinding. Deze productlijn bestaat uit producten als de Neutrik opticalCON DUO kabel, de Neutrik opticalCON QUAD kabel en de Neutrik opticalCON MTP kabel. Ook gelijknamige connectoren worden door Neutrik gefabriceerd en geleverd. De kracht van Neutrik ligt bij specialisatie. Door onderzoek naar de behoeften van entertainment bedrijven komt Neutrik tot de beste kabeloplossingen.

Maatwerk door MCAP

Voor het aanschaffen van de kabels en connectoren van Neutrik, is het niet noodzakelijk om rechtstreeks een bestelling te plaatsen bij Neutrik in Duitsland. De Neutrik producten zijn namelijk ook in Nederland te bestellen bij MCAP. MCAP levert en repareert originele Neutrik onderdelen voor de Nederlandse markt. Door een grote voorraad Neutrik kabels en connectoren levert MCAP snel. Naast kabels en connectoren is MCAP ook gespecialiseerd in maatwerk kabeloplossingen. Voor de entertainmentindustrie, maar ook in de zorg, de landbouw, defensie en de ruimtevaart hebben de kabeloplossingen van MCAP zich bewezen. Zelf een oplossing voor uw kabelprobleem nodig? Daag de kabel specialisten van MCAP uit.

 

 

Comments are closed.

Post Navigation