Alsmaar meer mensen in Nederland eten sushi en dat is in de eerste plaats natuurlijk omdat dit heerlijk eten is. Daarnaast is sushi ook nog eens gezond. Vooral als je sushi met als ingrediënt rauwe of gekookte vis eet, ben je gezond bezig. Voor de lekkerste sushi kun je het beste naar een Japans restaurant gaan. Hier weten ze precies hoe dit traditionele Japanse gerecht moet worden bereid en hier krijg je dan ook topkwaliteit. We raden vooral Shiki Sushi aan.

Het eten van sushi

Over hoe gezond sushi nu daadwerkelijk is bestaan onduidelijkheden. De ene persoon stelt namelijk dat sushi te veel vet of zout bevat. Een ander vindt dat het wel gezond is. Het komt eigenlijk vooral door het gebruik van veel saus waardoor het gerecht minder gezond wordt gemaakt. Pas dus op met het gebruik van veel saus en denk hierbij aan bijvoorbeeld Japanse mayonaise.

Verder is het ook zo dat Japanners wereldwijd gezien de hoogste levensverwachting hebben. Dat gegeven mag niet worden onderschat en zij eten ook veel sushi. In het land zijn er ook weinig mensen met overgewicht. Ten opzichte van bijvoorbeeld 1990 zijn er niet veel mensen bijgekomen met obesitas, terwijl in Nederland dit aantal in dezelfde periode is verdubbeld.

Een restaurant vinden

Ben je enthousiast geworden door het lezen van dit artikel en zou je graag eens sushi willen eten? Zoals eerder aangegeven raden we Shiki aan als restaurant. Je kan hier eventueel ook naar de Shiki Lounge gaan. Hier kun je naast het eten van sushi ook saké drinken of eventueel een Japanse whiskey. Voorts worden en fingerfoods en cocktails geserveerd. Deze lounge is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 19:00 tot 00:00 uur. Als je liefhebber bent van de Japanse cultuur en het voedsel is het zeker leuk om deze lounge eens te bezoeken.

Comments are closed.

Post Navigation