Er is niks fijner om goed voorbereid te kunnen varen. Voor de voorstuwing van uw boot en met de functie als roer is een buitenboordmotor nodig. Dit is aan de achterkant van de boot bevestigd. Om zolang mogelijk gebruik te kunnen blijven maken van uw boot is onderhoud nodig. En waar vind ik hier professionele hulp voor? Er zijn ook genoeg verkoop adressen om een buitenboordmotor aan te schaffen. Maar waar moet u zoeken?

Het kopen van een buitenboordmotor

De buitenboordmotor is niet altijd inbegrepen bij het aanschaffen van een boot. En met een groot assortiment is er dan genoeg keuze. Houd er rekening mee dat het afgestemd wordt op het soort boot dat u wilt varen. Er zijn verbrandingsmotoren en elektrische buitenboordmotoren. De elektrische motoren zijn helaas voor nu alleen nog maar geschikt voor kleine boten. Waar u vooral op moet letten is de hoogte van de motor. Die is van cruciaal belang bij een juiste afstemming van boot en motor. Let hier op bij het kiezen tussen een kort en langstaart motor. U wilt uiteraard voorkomen dat u de verkeerde motor aanschaft voor uw boot.

Onderhoud om reparatie te voorkomen

U wilt de waarde van uw motor behouden voor fatsoenlijk gebruik. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt verhoogd de levensduur van de motor en voorkomt dure reparaties. Waar moet u rekening mee houden als het gaat om onderhoud buitenboordmotor? Er is een kleine en een grote onderhoudsbeurt. Bij de onderhoud word gekeken naar de reiniging van de ontsteking, de aandrijving word gecontroleerd, motorolie en staartstokolie word vervangen en de ontsteking word gereinigd. En dit allemaal bij een kleine onderhoudsbeurt. Bij een grote onderhoudsbeurt word ook de propeller gedemonteerd, draaiende delen gereinigd en de bougies vervangen. Vraag altijd deskundig advies aan om eventuele reparatie kosten te voorkomen.

Professionele hulp nodig?

Voor hooggekwalificeerde gespecialiseerde monteurs kunt u overal terecht voor het juiste advies aan de onderhoud van uw motor. De monteurs die de vereiste trainingen gevolg hebben en slagen worden erkende technicus. En om deze naam te behouden volgen ze jaarlijks cursussen via importeurs om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Is het vaarseizoen weer voorbij? Voorzie dan uw motor van een onderhoudsbeurt om uw boot het volgende vaarseizoen zonder enige problemen weer te water te kunnen laten. Heeft u 3 jaar gevaren met dezelfde motor? Ga dan langs bij een gespecialiseerde monteur om een grote onderhoudsbeurt aan te vragen. Het is van meer waarde deskundig advies te vragen met daarbij wellicht hogere kosten dan een kleine besparing en er achter komen dat uw motor niet lekker loopt.

Comments are closed.

Post Navigation