Ga je binnenkort op vakantie naar Curaçao? Dan is het belangrijk dat je wat meer weet over de vervoersmogelijkheden.

Over Curaçao

Curaçao is een van de drie eilanden van de Nederlandse Antillen, ook wel de ABC-eilanden genoemd. ABC is afgeleid van de namen van de eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. De Antillen zijn aan het einde van de 15e eeuw ontdekt door Alonso de Ojeda. De Antillen zijn niet altijd in handen geweest van de Nederlanders. In de loop der tijd zijn de eilanden enige malen in handen geweest van Europese landen. In wisselende samenstellingen hebben zij verschillende bestuursvormen gehad. Op 15 december 1954, na acht jaar onderhandelen, kwam een eind aan de koloniale status toen Nederland, Suriname en de Antillen het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden ondertekenden.

Tegenwoordig staat Curaçao bekend als favoriete vakantiebestemming, en dat is niet zo gek. Het tropische klimaat zorgt voor een fantastische natuur en de temperatuur is daarnaast altijd aangenaam. Gemiddeld zijn de temperaturen 25-30 graden, het hele jaar door. In de zomer kan het zelfs oplopen tot 40-45 graden, dus hou goed in de gaten wanneer je naar de Antillen gaat.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is op Curaçao ietwat beperkt, maar wel heel goedkoop. Bussen zijn het enige middel van openbaar vervoer.  Er zijn grote bussen (zoals wij ze kennen) en kleine busjes. De grote bussen rijden volgens een vaste dienstregeling (al zijn de tijden iets minder stipt dan we gewend zijn) en rijden naar alle hoeken van het eiland. Er zijn op het eiland heel veel bushaltes, dus u hoeft indien u met de bus reist vrijwel nooit ver te lopen naar de eindbestemming. De minibusjes rijden vooral op de drukkere stadsroutes en Mambo Beach / Sea Aquarium en zijn te herkennen aan het woord BUS op de kentekenplaat. De busjes hebben geen vaste dienstregeling en zetten u vaak af op de plek van uw bestemming.

Een auto huren

Een auto huren op Curaçao is geen overbodige luxe als je van plan bent om veel van het eiland te verkennen. Al vanaf € 14,- per dag kun je een auto huren bij de lokale autoverhuurders. Ga je stage lopen op Curaçao? Dan kun je op zoek gaan naar een speciale studenten autoverhuurorganisatie. Voor studenten gelden speciale tarieven, dus goedkoop auto huren op Curaçao voor studenten is geen probleem!

Comments are closed.

Post Navigation