De herfst staat in het teken van warme herfstkleuren, de kaarsjes weer aan en vrolijk gekleurde pompoenen. De tuin en het balkon worden helaas wat minder vaak gebruikt. En soms kan de tuin er tegen oktober en november wat somber bijliggen. Eigenlijk heel zonde, want met een paar aanpassingen geniet je ook tijdens de herfstmaanden van je terras.

Wintergroen en bloemen buiten

De zomerse bloemen zijn uitgebloeid en er staan misschien nog wat struiken in de tuin. Vanuit de woonkamer ziet de tuin er niet heel uitnodigend uit. Tijd voor verandering! Want met een paar mooie seizoensgebonden planten ziet het er een stuk gezelliger uit. Plant daarom heide, winterviooltjes en andere wintergroene planten die ook de winter met gemak overleven. Je kan deze herfst en winterplanten in de grond planten. Maar ze staan soms net wat sfeervoller in een mooie bak of pot rondom het terras.

Herfstaccessoires in de tuin

Juist tijdens de herfst is het een feest van kleur en warmte. Schaf een paar mooie sierpompoenen aan en leg ze op de tuintafel in een mooie schaal. Grote pompoenen staan ook sfeervol bij de voordeur. Andere typische herfstaccessoires voor in de tuin zijn grote lantaarns met een stompkaars er in. Steek het einde van de dag de kaarsen aan en het ziet er ineens heel gezellig uit in de tuin. Is het nog goed toeven in de herfstzon? Geef je tuinmeubelen dan een make-over met warme dekens en plaids.

Comments are closed.

Post Navigation