De eerste mobiele telefoons waren groot, het bereik was in de meeste gevallen slecht en de kosten voor mobiel bellen erg hoog. Maar in de loop der tijd is er veel veranderd. De toestellen werden lichter, kleiner en het bellen werd goedkoper. Ook is er sinds het begin van de mobiele telefoon veel geïnvesteerd in mobiele netwerken waardoor de kwaliteit van de ontvangst ook met sprongen vooruit is gegaan. Op een gegeven moment konden er zoveel data van en naar de mobiele telefoon worden gestuurd in korte tijd, dat internetten via je mobiel een interessante optie werd. Wie op zoek gaat naar een goedkoop mobiele abonnement kan op internet goed terecht. Er zijn bijvoorbeeld veel sites waar je abonnementen voor sim only vergelijken kunt en zo een goedkoop abonnement kunt vinden.

Van mobiele telefoon naar Smartphone

De ontwikkelingen gingen toen snel, de mobiele telefoon werd doorontwikkeld en de Smartphone was geboren. Via de Smartphone konden we opeens het internet op en surfen over het internet. In eerste instantie was dat allemaal nog relatief langzaam en vooral duur maar tegenwoordig, zeker sinds de komst van het snelle 4G netwerk, is mobiel internetten razendsnel geworden en ook voor de prijs hoeven we het niet meer te laten.

vergelijk simonly

Veel apps ontwikkeld

Natuurlijk zagen de diverse softwareontwikkelaars al snel een markt voor apps voor de Smartphone, steeds meer mensen hebben er immers een en gebruiken hun mobiele telefoon ook de hele dag door. Dus de verschillend apps voor de Smartphone volgden elkaar in hoog tempo op. Veel mensen hebben bijvoorbeeld ook een routeplanner geïnstalleerd op hun Smartphone, handig voor onderweg natuurlijk. En zo zijn er talloze programma’s ontwikkeld waar de consument echt iets aan heeft.

Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld ook al betalen met je mobiele telefoon. Dat is handig, dan hoef je immers niet meer te pinnen en kun je je banpasje gewoon thuislaten. In de toekomst is de kans groot dat de bankpas op een gegeven moment zelfs zal verdwijnen en vervangen door de Smartphone. Ook is er een kans dat in de toekomst de bekende Ov-chipkaart zal verdwijnen. Vervoersbedrijven zijn nu al bezig met een test waarbij de reiziger mobiel kan inchecken en uitchecken met zijn of haar mobiele telefoon. Dat is helemaal handig natuurlijk. Maar natuurlijk is een en ander nog in ontwikkeling en is het nog niet zover dat de betaalpas en Ov-chipkaart uit het straatbeeld zijn verdwenen. Zeker aan de veiligheid moet nog veel worden gedaan, want dergelijke systemen moeten natuurlijk wel betrouwbaar zijn en niet eenvoudig te manipuleren of te hacken zijn.

Comments are closed.

Post Navigation