Websites bouwen en onderhouden was nog nooit zo makkelijk. Met tools die gewoon in je browser werken, kun je altijd en overal waar je internet hebt, jouw website of blog beheren en onderhouden. WordPress is zo’n systeem en de mogelijkheden zijn tegenwoordig oneindig. Het is een prachtig systeem voor zowel de beginnende als de gevorderder gebruiker. Werd het voorheen nog vooral voor blogs gebruikt, tegenwoordig kun je er veel meer dan dat mee.

Stap voor stap aan je website werken

Wanneer je een website wilt maken, is de eerste stap altijd het registreren van een domeinnaam. Even nazoeken op internet en je vindt een overvloed aan mogelijkheden en aanbieders. De volgende stap is het regelen van hosting voor WordPress. Bij sommige providers moet je zelf WordPress installeren en daar zijn diverse installatiehandleidingen over te vinden. Maar veel providers kunnen je hiermee ook helpen. Helemaal eenvoudig wordt het bij de zogenaamde one-minute-script installatie. Met een druk op de knop is WordPress geïnstalleerd en kun je aan de slag.

 Het design en de content van je website

Het voordeel van een populair CMS als WordPress is dat er al ontzettend veel over te vinden is op internet. Zo kun je je website persoonlijk maken met een van de vele thema’s. Je kunt kiezen voor een betaald thema, maar er zijn ook veel gratis thema’s te vinden. Na het installeren van het thema kun je je website gaan vullen. Zo kun je verschillende pagina’s maken en vullen met content. Speciale functionaliteiten kun je toevoegen door het gebruik van plugins. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Comments are closed.

Post Navigation